Kreativne ideje za novogodišnje ukrase

postavljeno 2015-12-23 14:01:57, autor DIVIS AGENT

Praznični duh i novogodišnja euforija se uveliko osećaju. Ulice su već ukrašene, a polako kreće i ukrašavanje domova. Naravno da je lakše da se za ukrašavanje okrenete kupovnim ukrasima,ali je svakako zanimljivije da ukrase pravite sami,čime ćete svemu dati vaš lični pečat i imati unikatne ukrase.
Divis tim je za vas izdvojio par najkreativnijih predloga,uživajte !

 

- Ukoliko imate stare sijalice koje ne koristite,evo ideje kako od nečega starog da napravite nešto novo :)

 

-Za sledeći predlog su vam potrebni konac,lepak ili kreč,baloni i makaze i možda malo boje.U linku ispod imate tutorijal kako ove materijale da upotrebite da biste dobili ukras kao na slici .


https://www.youtube.com/watch?v=EYIqzdFc8to

 

- Šta je Nova godina bez snega i pahulja.Mi vam predstavljamo super ideju za pahuljice na prozoru koje lako možete da uklonite nakon praznika.U jednoj posudi razmutite malo paste za zube sa vodom da dobijete glatku ujednačenu masu. Pazite da ne bude previše retko, jer će se razlivati, Vodite se gustinom npr. gušćeg testa za palačinke.Papirne pahulje namočite u posudici sa čistom vodom. Potom, prozor naprskajte uz pomoć prskalice sa čistom vodom tako da on bude mokar. Potom, prislonite vlažne pahulje na prozor, i vodite računa da stoje lepo i ravno. Uz pomoć sunđera za pranje suđa “natapkajte” smesu paste za zube i vode preko pahuljica, vodeći računa da se ne pokidaju ili pomere.Ostatak smese sa vodom i pastom možete sipati u prskalicu i još malo dodatno isprskati okolo prozora. Ostavite nekoliko minuta da se pasta za zube osuši, i potom pažljivo zgulite papirne pahuljice. Vaša zimska kreacija na prozoru je potom gotova.


 

- Postoji mnogo ideja kako da iskoristite tube rolni toalet papira ili ubrusa za novogodišnje ukrašavanje,mi u Divis timu smo ovaj primer izdvojili.


-Ukoliko imate CD-ove koje ne koristite ili koji su oštećeni,možete ih iseckati na sitne deliće i njima oblebiti novogodišnji ukras.


-Jedan od najlepših ukrasa po većini su snežne kugle,a evo i načina kako da ih samo napravite...

 1. Za izradu kugle su potrebni:
  • tegla ili staklena posuda sa poklopcem
  • prokuvana i ohlađena voda (može i destilovana voda)
  • glicerin
  • šljokice ili kuglice stiropora ili veštački kristali snega
  • silikonski gel
  • mala figurica
  • postolje,nešto veće od poklopca na kojem će stajati kugla.
  • lepak
 2. Staklenu kuglu oprati i dobro osušiti pre početka izrade. Prvo lepkom pričvrstiti figuricu za unutrašnju stranu poklopca. Teglu napuniti do vrha vodom. Dodati nekoliko kapi glicerina ili količinu supene kašike, a zatim ubaciti šljokice. Poklopac zajedno sa figurom zavrnuti na teglu. Poklopac dobro stegnuti i ako je potrebno dodatno osigurati silikonom. Gotova kugla se može zalepiti na postolje ili ukrasni stalak.