Preuredite dom u par jednostavnih koraka

postavljeno 2016-01-31 14:15:28, autor DIVIS AGENT

Kao što i odeća zna često da nam dosadi kada je nosimo duži vremenski period tako i enterijer našeg doma zna da nam postane monoton. Ne treba da utrošite mnogo para i vremena da bi uneli svežinu i po koju promenu . Divis tim je za vas izdvojio par sugestija kako da malim trikovima prekinete monotoniju doma.


Igre bojama


Poznato je da svetlije nijanse daju širinu prostoru,odnosno vizuelno “udaljavaju” zidove . Ali isti efekat možete postići farbanjem jednog od zidova u drugačiju boju .Niste u mogućnosti da priuštite sebi novi kauč,dvosed ,trosed ? Ni ne morate. Ukrasni jastuci će učuniti da vaš star kauč izgleda kao nov. Ukrasni jastuci pored toga što se mogu naći po vrlo povoljnim cenama,odlično se uklapaju u skoro svaku vrstu enterijera .


 


Osvetljenje


Odgovarajuće osvetljenje može totalno promeniti ambijent vašeg doma. Svetlo je vrlo bitna stavka u sveokupnom utisku,a ako nađete odgovarajući raspored rasvete možete umanjiti ako ne i ispraviti sve nedostatke... Zavese na prozorima neka budu prozračne i jednostavne, kako ne bi blokirale svetlost. Kao i sa ukrasnim jastucima tako se i lampe mogu pazariti jeftino,a delovati skupo . Lampa može pored drugačijeg osvetljenja,ako je zanimljivog oblika dati sobi i drugačiji stil.


 

Raspored

 

Nekad nije ni potrebna kupovina nečega za promenu enterijera. Dovoljna ja samo promena rasporeda. Zašto ne biste premestili par komada okolo ? Tako možete zameniti tepihe iz jedne sobe u drugu,kauč staviti na mesto fotelje i obrnuto . Jedan od predloga je i otarasiti se viška jer ipak kažu više je manje :).


 

Biljke


Cveće i biljke će svakom prostoru  dati ugodniju i lepšu atmosferu. Pored estetske funkcije cveće se može iskoristiti i za popunjavanje praznog prostora ili ako je šarenoliko može koristiti i za naglašavanje određene prostorije.